Toimistomme on suljettuna 8-10.5.2024. Isännöintiosaamista parhaimmillaan

a2
platina-20102021-peruslogo_FI_web

PALOVAROITIN PELASTAA

Kivitalossakin palaa

Tulipalo alkaa useimmiten huoneiston sisusteista, jotka syttyvät yhtä herkästi niin puu- kuin kivitalossakin. Palovaroitin on yhtä tarpeellinen kerrostalossa kuin omakoti – ja rivitalossa.

Varo savua

Savu on varma merkki alkaneesta tulipalosta. Savu on myös suurin vaaratekijä. Tainnuttava, tappava savu voi täyttää huonetilan parissa kolmessa minuutissa – ilman ennakkovaroitusta. Nukkuessasi voit menehtyä savuun heräämättä.

Palovaroitin voi pelastaa henkesi

Hanki palovaroitin, niitä myyvät kaikki marketit. Se tunnistaa savun, hälyttää ja antaa aikaa pelastua.

Opeta myös lapset tunnistamaan varoittimen ääni. Neuvo miten varoittimen hälyttäessä pitää toimia.

Toimiva paikka palovaroittimelle on katto

Sijoita palovaroitin kattoon, keskelle huonetta tai vuoteen yläpuolelle, mieluiten tilan korkeimpaan kohtaan. Pyri asennuksessa siihen, että varoittimen ympärille jäisi 50 cm vapaata tilaa joka suuntaan. Älä sijoita palovaroitinta keittiöön tai muihin tiloihin, joissa ruuanlaitosta tai muusta työskentelystä syntyvä käry voi aiheuttaa turhia hälytyksiä.

Sijoita palovaroittimesi viisaasti

Jo yksi palovaroitin voi pelastaa henkesi. Sijoita se niin, että kuulet hälytysäänen myös makuuhuoneeseen. Paras ratkaisu on ,että varustat kaikki makuuhuoneet palovaroittimin. Mikäli asunnossasi on kaksi tai useampia kerroksia, sijoita palovaroittimia jokaiseen kerrokseen. Parhaan turvan takaavat tällöin sarjaan kytkettävät palovaroittimet; kun yksi niistä haistaa savua, hälyttävät kaikki varoittimet yhtä aikaa.

Hanki palovaroitin kodin lisäksi myös mökille, asuntovaunuun ja veneeseen. Matkapalovaroitin suojaa sinua lomakohteessa, jossa paloturvallisuustaso ei ehkä ole suomalaisen veroinen.

Huoneistoissa pitää olla yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 m2 kohti.

Palovaroitin – halpa henkivartija

Noudata palovaroittimen pakkauksessa olevia käyttö-, asennus- ja huolto-ohjeita. Palovaroittimen voi kiinnittää kattoon ruuvein tai jopa tarralla.

Testaa varoittimen toiminta

Tarkista säännöllisesti palovaroittimesi toiminta nappia painamalla. Palovaroitin ilmoittaa itse pariston tehon loppumisesta toistuvalla lyhyellä äänimerkillä: pip…pip…pip. Vaihda paristo välittömästi uuteen. Mikäli palovaroittimesi reagoi ruuankäryihin, tuuleta tilaa, jolloin varoitin lakkaa hälyttämästä. älä poista ensimmäiseksi paristoa.

Palovaroitin ilman paristoa tai kaapissa lojumassa ei ole henkivartija.

Vaihda paristo kerran vuodessa. Kansallinen palovaroittimen paristonvaihtopäivä on 11.2,
joka muistuttaa myös yleisestä hätänumerosta 112.